NPO-boekenprogramma Brommer op zee moet stoppen

Door: DitjesDatjes
23-11-2022

Het VPRO-boekenprogramma Brommer op zee moet stoppen. Dat melden de VPRO en presentator Wilfried de Jong woensdag op sociale media. “Een besluit van de NPO”, voegt De Jong er nadrukkelijk aan toe. “Nog vier uitzendingen.” Op sociale media reageren veel kijkers ontzet op het nieuws.

In Brommer op zee praten De Jong en Ruth Joos wekelijks met schrijvers en dichters over hun werk. Het programma heeft twee seizoenen bestaan. De NPO kon woensdag niet direct reageren op het nieuws.

Het is de tweede maal dat het schrappen van een boekenprogramma tot ophef leidt. Eind 2019 tekende een groep van honderden gezaghebbende schrijvers, journalisten, tv- en radiomakers en columnisten protest aan tegen het schrappen van het tv-programma VPRO Boeken. In een ingezonden stuk in NRC spraken ze hun ontzetting uit over de beslissing van de NPO om het programma van de buis te halen en te vervangen door een breder cultuurprogramma, onder de noemer ‘vernieuwing’.

Onder de ondertekenaars bevonden zich prominente schrijvers als Adriaan van Dis, Herman Koch, Peter Buwalda, Margriet de Moor, Kees van Kooten en Niña Weijers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD