NPO brengt bejubelde gayserie met Olly Alexander naar Nederland

Door: DitjesDatjes
18-02-2021

De NPO brengt de veelgeprezen Britse serie It’s a sin naar Nederland. De vijfdelige reeks over een groep lhbtiq’s in Londen in de jaren tachtig is vanaf 5 maart integraal op NPO Plus te zien. De serie wordt in de zomer lineair op tv uitgezonden door de NPO.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

It’s a sin is een nieuwe serie van Russell T. Davies, de man achter hits als Queer as folk, Doctor Who en Years & Years. De Britse producent en schrijver baseerde het verhaal deels op zijn eigen ervaringen in de jaren tachtig, toen de homogemeenschap werd opgeschrikt door hiv en aids.

De serie, die in het Verenigd Koninkrijk en de VS al te zien is, kreeg lovende recensies. Volgens critici laat It’s a sin heel goed zien hoe groot de impact van de ziekte was in de levens van jonge gays. Ook bekritiseert de serie dat de Britse overheid de ziekte en vooral de vele slachtoffers lange tijd niet serieus nam en zelfs negeerde.

De hoofdrollen worden gespeeld door jonge acteurs, waaronder Years & Years-zanger Olly Alexander. Er zijn ook veel bijrollen voor bekende gays, zoals Stephen Fry en Neil Patrick Harris.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD