NPO gaat programmaplan voor Van Nieuwkerk ‘objectief beoordelen’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De NPO gaat een mogelijk voorstel van Omroep MAX voor een nieuw programma met Matthijs van Nieuwkerk “zoals altijd objectief beoordelen”. Dat laat een woordvoerder van de NPO woensdag weten.

“We zullen daarbij alle omstandigheden meenemen”, voegt de zegsman daaraan toe. Een nadere toelichting op deze laatste zin geeft de NPO niet. Het programmavoorstel van Omroep MAX is woensdag overigens nog niet ontvangen.

Van Nieuwkerk heeft sinds zijn vertrek bij BNNVARA niet meer in de media van zich laten horen. Zijn woordvoerder heeft laten weten geen commentaar te geven op ontwikkelingen zoals het plan van Slagter. Van Nieuwkerk verliet BNNVARA eind 2022 na een publicatie in de Volkskrant over de angstcultuur die heerste op de redactie van zijn programma De Wereld Draait Door.

Onderzoek Van Rijn

Omroepbaas Jan Slagter van MAX liet dinsdagavond weten “op korte termijn” voorstellen bij de NPO te gaan indienen voor programma’s waarmee Van Nieuwkerk kan terugkeren op televisie. Slagter wil in eerste instantie een programma maken waar Van Nieuwkerk zijn kant van het DWDD-verhaal kan belichten. Volgens de omroepbaas heeft hij daar behoefte aan.

De commissie Van Rijn doet op dit moment onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum. Het gedrag bij DWDD wordt in het onderzoek meegenomen. De commissie zal naar verwachting in de zomer haar bevindingen en een bijbehorend actieplan delen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck