NPO herhaalt documentaire en interview Remco Campert

Door: DitjesDatjes
04-07-2022

De NPO herhaalt een interview met en een documentaire over de overleden schrijver Remco Campert. De documentaire 2Doc: Verloop van Jaren – Dichter bij Remco Campert wordt om 23.10 uur uitgezonden op NPO 2. Om 23.45 uur wordt het interview van Cornald Maas met de schrijver uitgezonden op NPO 1.

De documentaire wordt zondagochtend op NPO 1 herhaald. Voor de documentaire werd hij een jaar lang gevolgd en vertelt hij over weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood. “Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf, leef ik”, zei hij in de film.

Maandagochtend werd het overlijden van de 92-jarige Campert bekendgemaakt door zijn uitgeverij De Bezige Bij. Campert kreeg grote bekendheid met het boek Het leven is vurrukkulluk (1961), waarvoor hij onder meer de P.C. Hooft-prijs ontving. Daarnaast schreef hij ruim honderd romans, verhalenbundels en gedichtenbundels. Ook bekende boeken als Liefdes Schijnbewegingen (1963), Tjeempie! of Liesje in Luiletterland (1968) en Tot Zoens (1986) kwamen uit zijn pen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD