NPO melkt ‘Onze Boerderij’ uit met herhaling

Door: DitjesenDatjes
13-06-2019

Het NPO-programma ‘Onze Boerderij’ wordt herhaald. Een opmerkelijke keus, vinden veel televisiekijkers want presentatrice Yvon Jaspers heeft haar gunfactor afgelopen april verloren toen ze aan tafel zat bij de talkshow van Jeroen Pauw. Jaspers vertelde over het  onderzoek dat werd gedaan naar haar nevenfunctie bij ForFarmers, en gebruikte termen als ‘eenzaamheid’ en ‘oorlogsgebied’.  De vader en oom van de vermoorde Anne Faber zaten tegenover haar.

Relativeren

,,Ik kon alleen maar huilen. Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint en iedereen gelooft dat zomaar”, zei ze geëmotioneerd. Ze vond zich duidelijk onterecht behandeld en voelde zich slachtoffer. Destijds vonden kijkers dat de presentatrice zich respectloos gedroeg, want wat de vader en oom van Anne Faber mee hebben gemaakt is vele malen erger. Als Yvon haar situatie zou hebben gerelativeerd zou dat op z’n plek zijn geweest.

Blijkbaar zit de betreffende uitzending van Pauw veel mensen nog hoog, want toen gisteravond ‘Onze Boerderij’ werd uitgezonden, werd er volop getwitterd.

Fout

Er zijn ook mensen die vinden dat Yvon het boeren leven goed in beeld weet te brengen. Volgens hen is het oneerlijk dat Yvon zo aan de schandpaal is genageld, en dat Pauw en zijn redactie een fout hebben gemaakt door haar in de uitzending met de familie Faber te zetten.

https://twitter.com/jorritstroet/status/1138894622518894594

 

 

Meer DenD