NPO praat begin maart met kabinet over plan na Commissie-Van Rijn

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De NPO presenteert “in de eerste week van maart” het actieplan naar aanleiding van de Commissie-Van Rijn aan demissionair staatssecretaris Fleur Gräper-van Koolwijk van Cultuur en Media. Dat heeft een woordvoerder van de publieke omroep maandag laten weten.

Het gaat volgens de NPO om een “overkoepelend plan van aanpak van de publieke omroep met alle acties om de aanbevelingen van de commissie op te volgen”. “Het is aan de NPO en de omroepen gezamenlijk om dit plan te maken.” Zodra het gesprek met Gräper-van Koolwijk is geweest en “het plan van aanpak is vastgesteld” worden de stappen ook naar buiten toe gecommuniceerd, aldus de NPO.

Meer uitleg over het geplande traject geeft de publieke omroep op dit moment niet. Eerder stelde de NPO wel dat er een “collectief plan van aanpak” zou komen na het rapport over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wanneer het plan van kracht moet worden, is niet bekend.

De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) van Martin van Rijn presenteerde een maand geleden haar rapport, na ruim een jaar onderzoek te hebben gedaan naar de werkcultuur bij de publieke omroep. Uit het rapport bleek dat grensoverschrijdend gedrag daar breed speelt. Van Rijn beklemtoonde echter dat de problemen zich niet beperken tot de NPO, maar ook voorkomen bij de commerciële zenders.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck