NPO Radio 2 opent Top 2000 Stemweek in Huizen

Door: DitjesDatjes
24-11-2022

De Top 2000 Stemweek van NPO Radio 2 wordt dit jaar geopend in Grand Café ’t Heertje in Huizen. Dat heeft NPO Radio 2 donderdag bekendgemaakt.

Presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte geven op 1 december het startschot vanuit de Gooische gemeente. Tot 7 december kunnen luisteraars stemmen op de lijst, die tussen eerste kerstdag en oudejaarsavond te horen is op NPO Radio 2.

In de Top 2000 stemweek ontvangen Roodbeen en Kijk in de Vegte artiesten in hun ochtendprogramma. Zo zijn er optredens van Racoon, Joe Buck en De Jazzpolitie. Dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof rijden met de Top 2000 Stembus door het land om gedurende de dag verslag te doen. Ook maken zij ’s avonds hun programma vanuit de stembus.

Na de opening van de Top 2000 Stemweek in Huizen trekt de bus gedurende de stemweek langs Dordrecht, Goes, Goirle, Heerlen, Amersfoort, Emmeloord, Leeuwarden, Groningen, Deventer en Zeist.

Het is voor het eerst in twee jaar dat de Top 2000 Stemweek wordt gepromoot met de stembus. Door het coronavirus was dit in 2020 en 2021 niet mogelijk in originele vorm. Daarentegen gaan op tv de Top 2000 Quiz en Top 2000 a gogo niet door in originele vorm. De reden daarvoor is het Volkskrantartikel over presentator Matthijs van Nieuwkerk, over zijn wangedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door. Omroep NTR, die de tv-uitzendingen verzorgt, zegt nog na te denken over de invulling van een eventueel Top 2000-programma.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD