NPO-voorzitter blij met eerste resultaten Op1

Door: DitjesDatjes
16-01-2020

De kijkcijfers van de eerste anderhalve week van de nieuwe latenighttalkshow Op1 op NPO 1 zorgen voor trotse gevoelens bij NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman. “Het is geweldig te zien dat het publiek deze nieuwe talkshow al zo snel omarmt”, zei ze in haar nieuwjaarstoespraak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Duo’s van mannen en vrouwen, nieuwe en ervaren talenten die vorm en inhoud geven aan onze pluriformiteit. Daar ligt onze onderscheidende waarde”, aldus Rijxman. Op1, dat elke avond door een ander vast duo wordt gepresenteerd, trok de eerste anderhalve week veel kijkers. Voor vrijwel alle afleveringen bleven tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen thuis.

De talkshow strijdt met Jinek op RTL 4 om de kijkcijfers. Na acht afleveringen Op1 is het 6-2 voor de NPO. Jinek had alleen vorige week vrijdag en afgelopen dinsdag meer kijkers.

Rijxman gaf toe dat ze het vooraf wel spannend vond of het nieuwe concept, waarbij elke dag een ander presentatieduo is te zien, zou werken. “We moeten reeël zijn, Eva is een sterke vrouw waar ik heel veel respect voor heb. Het is best spannend daar iets tegenover te zetten. Ik heb met spanning de eerste week iedere avond gekeken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD