NPO-voorzitter Shula Rijxman hoopt op snelle nieuwe cao

Door: DitjesDatjes
29-06-2020

In een reactie op het bericht dat medewerkers van de publieke omroep een brief hebben gestuurd omdat ze meer vaste contracten willen, zegt NPO-voorzitter Shula Rijxman dat er aan een nieuwe cao voor alle medewerkers van de publieke omroep wordt gewerkt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Op dit moment zijn de omroepen met de vakbonden in overleg over een nieuwe cao voor alle medewerkers van de publieke omroep”, laat Rijxman weten. “Wij vinden het niet wenselijk om tussentijds met één bond het gesprek aan te gaan over één van de onderwerpen uit die cao.”

De NPO-voorzitter hoopt daarnaast “dat er nu snel een nieuwe cao tot stand komt. Dat heeft al veel te lang geduurd en de omroepmedewerkers verdienen onze waardering, zeker na de enorme veerkracht die zij de afgelopen maanden hebben getoond.”

Eerder op de dag werd bekend dat medewerkers van onder andere BNNVARA, NTR, VPRO en EO een brief hebben gestuurd aan Rijxman waarin ze vragen om meer vaste contracten. “Velen van ons hoppen vijf, tien, vijftien jaar en soms zelfs langer van tijdelijk contract naar tijdelijk contract. (…) Ondertussen is het krijgen van een hypotheek een natte droom, het uitstellen van gezinsuitbreiding meer regel dan uitzondering.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD