NPO wil Ouderenjournaal, Max maakt Keukenhof-docu

Door: DitjesDatjes
24-03-2020

De NPO wil op korte termijn met een dagelijks Ouderenjournaal komen. In dit nieuwe actualiteitenprogramma moet informatie worden gedeeld over de coronacrisis die specifiek voor ouderen van belang is. Dat heeft omroepbaas Jan Slagter dinsdag gemeld op NPO Radio 1.

Tekst gaat verder onder advertentie

Veel ouderen zitten momenteel in isolatie door de coronacrisis. Verpleeghuizen en zorgflats hebben hun deuren gesloten voor bezoek, om de verspreiding van het virus onder ouderen tegen te gaan. De NPO en Max willen daar op inspelen, onder meer door dit journaal.

Max gaat verder een reportage maken over de Keukenhof. “We doen normaal in het voorjaar een Keukenhof-concert”, legt Slagter uit. “Maar dat kan nu natuurlijk niet. Tegelijkertijd staat de Keukenhof prachtig in bloei, maar niemand die het nu kan zien. We gaan daar morgen met drie camera’s en drones heen om de bloemen in vol ornaat in beeld te brengen, zodat ouderen daar thuis van kunnen genieten.”

Ontspanning en vermaak

Het is niet duidelijk wanneer deze reportage te zien moet zijn. Max is volgens Slagter ook in overleg met musea voor soortgelijke initiatieven. “We moeten als NPO in deze tijd ook ontspanning en vermaak bieden”, zegt hij met klem. “Mensen moeten ook even iets anders hebben dan coronanieuws. Oude films en oude series.”

NPO-baas Shula Rijxman stelde dit maandag ook al in een interview met Troost-TV. Het initiatief van Paul Haenen om oude programma’s uit te zenden waar mensen vrolijk van worden, is aan het eind van de avond zo goed bekeken dat Troost-TV vanaf deze week eerder op de avond staat geprogrammeerd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD