NPO zendt IRA-serie met Hadewych Minis online eerder uit

Door: DitjesDatjes
25-11-2021

De NPO heeft besloten de nieuwe internationale serie The Spectacular, met in de hoofdrol Hadewych Minis, eerder dan gepland online te zetten voor kijkers die geabonneerd zijn op NPO Plus. De vier afleveringen van de bekroonde serie zijn vanaf 23 december al te zien. Dat maakte producent Pupkin donderdag bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De afleveringen worden lineair vanaf 2 januari uitgezonden. De serie van regisseur-scenarist Willem Bosch is geïnspireerd op het ware verhaal van de jacht op de leden van het Iers Republikeins Leger (IRA) in Limburg.

Het zuiden van Nederland werd eind jaren tachtig opgeschrikt door een reeks IRA-aanslagen. Ze waren gericht tegen Engelse soldaten, die vaak vanuit Duitsland richting Limburg kwamen voor het uitgaansleven. In de vierdelige reeks krijgt een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs als taak de groep terroristen op te pakken. Maar langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er juist alles aan doen om de aanhouding te voorkomen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan: teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) en de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhinn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD