NRC-podcast over Pim Fortuyn op nummer 1 in Podcast Top 40

Door: DitjesDatjes
06-05-2022

Precies twintig jaar na het overlijden van Pim Fortuyn staat de NRC-podcast over de LPF-leider bovenaan de Podcast Top 40. In de zesdelige podcast Pim onderzoekt Guus Valk, die toentertijd als beginnend redacteur verslag deed van de politicus, de erfenis van Fortuyn.

Vorige week kwam de podcast over Fortuyn binnen op plek twee in de lijst. Toen stond Weer Een Dag van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman nog op één, maar die moet het deze week met een tweede plek doen. Blauwe M&M’s van NPO 3FM zakt van de tweede naar de derde plaats op de lijst.

Het AD maakte ook een podcast over Fortuyn, genaamd ‘Fortuyn. Door de ogen van Rotterdam’. Daarnaast was tot eind april de NPO-serie Het Jaar van Fortuyn te zien, over de opkomst van en de moord op de omstreden politicus.

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf vermoord op het Media Park in Hilversum. Vlak daarvoor was de politicus te gast bij het radioprogramma van radio-dj Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte. Hij werd voor het laatst geïnterviewd door Filemon Wesselink, die toen stage liep bij Radio 1 en Fortuyn aansprak bij het verlaten van de radiostudio.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD