NRC-stuk over appjes Overmars bekroond als Scoop van het Jaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

NRC-verslaggevers Danielle Pinedo, Fabian van der Poll en Steven Verseput hebben maandagavond de prijs ontvangen voor de Scoop van het Jaar. Zij kregen de award op een bijeenkomst van de Nederlandse Sport Pers (NSP) vanwege hun artikel over de grensoverschrijdende appjes van technisch directeur Marc Overmars bij Ajax.

NRC deed een groot onderzoek naar machtsmisbruik op de werkvloer bij Ajax, na een tip over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Hij stuurde langere tijd grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke werknemers en stapte op na de publicatie. Zes weken na zijn vertrek bij Ajax tekende Overmars een contract als technisch directeur bij de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC.

Fotograaf Koen van Weel van persbureau ANP maakte de Sportfoto van het Jaar, met zijn foto van de bizarre gelijkmaker van Wout Weghorst (2-2) in de slotseconden van het kwartfinaleduel Argentiniƫ-Nederland op het WK voetbal in Qatar.

Sjoerd Mossou van AD werd uitgeroepen tot Sportjournalist van het Jaar. De prijs voor Sportjournalistiek Talent van het Jaar ging naar Matthijs van Dam (Trouw).

 

BuzzE

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie