NTR herhaalt Andere Tijden-aflevering over Joan Haanappel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De NTR herhaalt op NPO 1 een aflevering van het programma Andere Tijden uit 2014 over Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel. Aanleiding is het overlijden van Haanappel. Dat meldt de omroep. De voormalige kunstschaatsster is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in het Belgische Leuven.

Andere Tijden: Sjoukje en Joan is te zien in de nacht van zaterdag op zondag om 00.15 uur. Het programma Een huis vol emigreert wordt daarom later uitgezonden, namelijk om 00.45 uur.

Dijkstra en Haanappel waren “het koningskoppel van het Nederlandse kunstschaatsen”, omschrijft de NTR. “Rivalen, maar ook vriendinnen. Met Sjoukje en Joan stond Nederland jarenlang aan de absolute wereldtop van het kunstschaatsen.”

Haanappel haalde drie bronzen medailles op Europese kampioenschappen en deed tweemaal mee aan de Olympische Spelen, waar ze als dertiende en vijfde eindigde. Na haar vijfde plaats op de WK van 1960 koos ze ervoor om haar loopbaan te beëindigen. Daarna werkte ze onder meer als commentator en verslaggever bij de NOS, AVRO, ZDF en Eurosport.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck