NTR piekert nog steeds over Top 2000-shows zonder Van Nieuwkerk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De NTR heeft nog steeds niet besloten of de televisieprogramma’s rond de populaire Top 2000 doorgaan of niet. Dat laat een woordvoerder maandag desgevraagd weten. Het gaat om de Top 2000 Quiz en de Top 2000 a gogo. De omroep weet niet wanneer hier wel een besluit over wordt genomen.

Een week geleden werd wel bekendgemaakt dat de programma’s niet doorgaan met Matthijs van Nieuwkerk, die onder vuur ligt vanwege zijn wangedrag bij de opnames van De Wereld Draait Door. Sindsdien vinden er gesprekken over dit onderwerp plaats met de NPO. Er zijn al twee afleveringen van de Top 2000 Quiz opgenomen. Maar die worden in elk geval niet uitgezonden, beklemtoont de NTR.

Wat er wel met deze opnames gebeurt, is niet duidelijk. Maar ze zullen sowieso niet op televisie te zien zijn. “Dit is natuurlijk een ongewone situatie”, beaamt de NTR. “Op het moment dat een bestelling niet kan worden geleverd, moeten de twee partijen – de opdrachtgever en opdrachtnemer – met elkaar in overleg hoe ze daarmee omgaan.”

De Volkskrant sprak met tientallen voormalige medewerkers van DWDD over “grensoverschrijdend gedrag” van onder anderen de 62-jarige Van Nieuwkerk. Het ging volgens de medewerkers om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk legde vorige week zijn werkzaamheden bij BNNVARA neer. De NPO heeft een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar de gang van zaken bij DWDD en naar de angstcultuur binnen de hele publieke omroep.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie