NVJ: meldpunt tegen NRC-journalist is alarmerend en schadelijk

Door: DitjesDatjes
24-05-2022

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het meldpunt dat voormalig CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft opgericht tegen NRC-journalist Joep Dohmen “alarmerend” en “schadelijk”. Het meldpunt werd opgericht omdat Dohmen en zijn collega Paul van der Steen in hun boek De Vriendenreünie zeggen dat “een gedeputeerde” met de dienstauto naar een bordeel is gereden.

“Het is alarmerend dat na de zeer agressieve uitspraken van oud-bewindspersoon Knops jegens Dohmen nu een andere prominente CDA’er een actieve campagne begint tegen deze gerenommeerde onderzoeksjournalist”, stelt Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de NVJ. Daarmee doelt hij op de bodemprocedure die huidig CDA-Kamerlid Raymond Knops vorig jaar tegen Dohmen aanspande, vanwege een artikel van de NRC-journalist over een door Knops aangekochte woning.

“In tijden waarin de journalistiek onder vuur ligt, is een dergelijke persoonlijke aanval meer dan schadelijk, zeker omdat deze komt van (ex-)politici met een voorbeeldfunctie”, vervolgt Bruning. “Het zou een goed signaal zijn als het CDA actief afstand hiervan zou nemen en royement zou overwegen ten aanzien van de initiatiefnemer van dit meldpunt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD