Oekraïne wint Eurovisie Songfestival, S10 ‘beetje teleurgesteld’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

De grote winnaar van de 66e editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn is Oekraïne. Kijkers hebben zaterdagavond massaal gestemd om het land een hart onder de riem te steken vanwege de oorlog. Een duidelijk statement naar Rusland. Nederland is met S10 op de elfde plek geëindigd.

De Oekraïnse Kalush Orchestra kreeg in totaal 631 punten. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje volgden op de tweede en derde plek. Verder in de top 10 staan Zweden, Servië, Italië, Moldavië, Griekenland, Portugal en Noorwegen.

Vakjury’s onder de indruk

De vakjury’s waren meer onder de indruk van S10’s ‘De Diepte beter’ dan de kijkers thuis. De zangeres kreeg van de jury’s namelijk 129 punten en van het publiek 42 punten. Van Italië kreeg ze het hoogste puntenaantal, de beroemde ‘douze points’.

‘Teleurgesteld met positie’

S10 kan ‘blij en tevreden’ terugkijken naar haar optreden maar is wel een beetje teleurgesteld met een elfde plaats. ,,Ik heb het zo naar m’n zin gehad. Het was m’n beste optreden tot nu toe, eigenlijk in m’n leven”, zegt de zangeres. ,,Het is precies zo gegaan als ik had gehoopt, misschien alleen een beetje teleurgesteld met m’n positie in de top. Maar het is gewoon geweldig geweest. Ik heb de leukste week van m’n leven gehad en nu gaan we even een biertje drinken want dat is ook al heel lang geleden!” aldus S10.

Tags

EUROVISIE SONGFESTIVALS10SONGFESTIVALSTIEN DEN HOLLANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck