Oekraïne woedend om toespraak Waters voor Veiligheidsraad

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Oekraïense VN-ambassadeur heeft felle kritiek geuit op de toespraak van Roger Waters in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. “Hoe triest voor zijn voormalige fans om hem te zien accepteren dat hij gewoon de zoveelste steen in de muur van Russische desinformatie en propaganda is”, aldus de topdiplomaat die verwees naar een beroemd liedje van Pink Floyd, Another Brick in the Wall.

Waters noemde in zijn videoboodschap de Russische invasie van Oekraïne illegaal, maar wel “uitgelokt”. Dat laatste wekte meteen de woede van de Oekraïense regering.

Waters was door Russische functionarissen gevraagd de Veiligheidsraad toe te spreken. Een paar maanden geleden kreeg de muzikant van de Britse band Pink Floyd forse kritiek vanwege een open brief die hij schreef aan de vrouw van president Zelenski. Daarin bekritiseerde hij het leveren van wapens aan Oekraïne nadat de vrouw juist had opgeroepen wapens te leveren aan haar land.

Onlangs bekritiseerde Waters ook zijn voormalige Pink Floyd-collega’s voor het uitbrengen van de single Hey Hey Rise Up, waarmee geld werd ingezameld voor humanitaire liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten om de getroffenen van de oorlog te helpen. “Het moedigt de voortzetting van de oorlog aan”, zei Waters toen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck