Oeps…Ieren maken gênante fouten tijdens staatsbezoek

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Staatsbezoeken zijn altijd tot in de puntjes voorbereid. Zowel het bezoekende koningspaar als het ontvangende land weten precies wat er elke minuut staat te gebeuren. Toch is er nog ruimte voor foutjes. Dat blijkt tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland.

Vlag

Het zal een komisch gezicht zijn geweest; de Nederlandse vlag hing ondersteboven aan de metershoge vlaggenstok. Blijkbaar waren ze niet op het idee gekomen om nog één keer te controleren of de Nederlandse vlag rood, wit, blauw is of blauw, wit, rood.

Vervolgens zei de nieuwe Lord Mayor van Dublin, Paul McAluiffe de naam van onze Koning verkeerd. ,,His Majesty Alexander-Willem.” Het is niet bekend of het Willem-Alexander zelf opviel, maar er zullen wat wenkbrauwen zijn gefronst.

Knip- en plakwerk

De derde fout die de Ieren maakten was informatievoorziening richting de media. De Ierse president Michael D. Higgins vertelde journalisten precies wat er minuut tot minuut ging gebeuren, en zei ook dat er naast het Ierse volkslied, ook dat van Zweden zou worden gespeeld. Maar dit was natuurlijk niet waar. Waarschijnlijk heeft Higgins de informatiebrief van een maand geleden hergebruikt, want toen was het Zweedse koningspaar te gast. De minister heeft dus ondervonden dat een beetje knip- en plakwerk tot gênante fouten kan leiden.

Afgelopen woensdag begon het driedaagse staatsbezoek aan Ierland. Vandaag gaat het koningspaar naar het zuidelijk gelegen Cork.

Tags

FOUTENGENANTIERLANDKONINGSPAARMAXIMAVLAGWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie