Oeps: Queen Elizabeth serveerde tijdens diner hondenkoekjes aan ministers

Oeps ministers aten hondenkoekjes tijdens diner bij Queen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Queen Elizabeth heeft met veel verschillende gasten gedineerd. Door de jaren heen hebben zich dan ook een aantal grappige incidenten aan de eettafel plaatsgevonden. Maar één etentje zorgt nog steeds voor een hoop hilariteit…

Sinds 1952 zit Elizabeth al op de Britse troon en in die tijd heeft de 96-jarige Queen al veel verschillende gasten ontvangen voor het diner. Maar een bijzonder etentje in 2008 zal haar altijd bij blijven.

‘Ongewone donkere koekjes’

In 2008 ontmoette de Queen Alan Johnson, de toenmalige minister van Volksgezondheid, en Paul Murphy, de minister van Wales. De twee politici schoven aan bij het diner waar ze het meest bijzondere eten voorgeschoteld kregen.

De Queen is dol op haar corgi’s en heeft natuurlijk altijd hondenkoekjes in huis. Maar vermoedelijk was ze vergeten die van de tafel te halen, want Johnson stopte de koekjes in zijn mond. Later, toen de ministers het lekkere eten bespraken, zei Johnson dat hij de ‘ongewone donkere koekjes’ het allerlekkerste vond. Volgens het Duitse Bunte reageerde Paul daarop verbaasd: ,,Nee, de donkere koekjes waren voor de corgi’s!”

Ontmoeting

Bijna twee weken geleden mocht de Queen alweer 96 kaarsjes uitblazen. Een week daarvoor, toen Harry en Meghan onderweg waren naar de Invictus Games in Den Haag, maakte het koppel een tussenstop in Engeland om de Queen te bezoeken in Windsor Castle.

Het was het mooiste cadeau dat Elizabeth kon krijgen voor haar verjaardag, maar helaas had het koppel wel de kinderen Archie en Lilibet thuisgelaten. De Queen heeft haar achterkleindochter nog altijd niet in levenden lijve mogen zien. Eerder werd al beweerd dat de Queen haar achterkleinkinderen nooit meer zal zien. Velen zagen de herdenkingsdienst van prins Philip, waar Harry niet bij aanwezig was, als laatste kans voor een eerste ontmoeting met Lilibet.

Tags

HarryHarry en MeghanMeghanmeghan marklePrins HarryQueenQueen Elizabeth

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie