Oeuvreprijs voor Franse regisseur Claude Lelouch in Vlissingen

Door: DitjesDatjes
15-09-2019

De Franse filmmaker Claude Lelouch heeft zondag op Film by the Sea de Career Achievement Award 2019 in ontvangst mogen nemen. Voor de Nederlandse première van zijn nieuwste film tijdens het Zeeuwse filmfestival werd de oeuvreprijs uitgereikt door Anita Pijpelink, de gedeputeerde van Zeeland.

Claude Lelouch werd wereldberoemd met zijn film Un homme et une femme, uit 1966. De film won een Gouden Palm en twee Oscars. De hoofdrollen waren weggelegd voor Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, die precies dezelfde rollen spelen in het nieuwste werk van de regisseur.

De oeuvreprijs op het filmfestival werd eerder uitgedeeld aan onder andere Paul Verhoeven, Milos Forman, George Sluizer en Ettore Scola.

Film by the Sea is een van de grootste culturele evenementen van Zeeland. De 21e editie van het festival duurt nog tot 22 september en vindt plaats in het bioscoopcomplex CineCityXL in Vlissingen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen