Oey! Dáárom was Femkes huwelijk gedoemd te mislukken!

Huwelijk Femke Halsema MISLUKT
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Femke Halsema is in het geheim gescheiden. De burgemeester van Amsterdam hield de breuk lange tijd stil, maar vriend en vijand wisten dat de scheiding onvermijdelijk was.

In een interview met Het Parool maakt Femke Halsema haar scheiding met filmmaker Robert Oey officieel bekend. „Sinds een jaar wonen wij niet meer bij elkaar, maar we zijn wel gewoon samen een gezin en zorgen samen voor de kinderen en zijn dikke vrienden”, zo laat Halsema weten. Waarschijnlijk is de werkelijkheid veel minder rooskleurig. In 2019 kwam het gezin onder grote druk te staan toen hun 15-jarige zoon door de politie was opgepakt omdat hij met een vriend een oude woonboot had betreden en daar voor overlast zorgde.

Knallende ruzie

Toen de politie kwam, gooide de knul een pistool weg. Halsema sprak van een ‘nepwapen’. Halsema verzweeg het incident bewust: „Mijn huis is geen publieke plek.” Volgens Oey omdat ze dachten dat de „dommigheid van een puber” niet breed uitgemeten zou worden in de pers. Een misvatting, want het incident werd voorpaginanieuws. Het verboden wapen bleek van Robert Oey te zijn. Hij vertelde later in NRC dat deze affaire tot knallende ruzie heeft geleid tussen hem en Femke. Zij was woedend dat hij destijds niet vanuit Bangkok (waar hij voor werk verbleef) naar huis was teruggekeerd. Oey liet weten:  „Deze kwestie is nog niet uitgesproken tussen Femke en mij. Maar ze is natuurlijk heel boos. Dat is de ruzie die we nu beiden uit de weg gaan.”

Wapenbezit

Sprak Halsema eerder bagatelliserend van een nepwapen, Oey vertelde dat het wel degelijk een echt vuurwapen betrof dat onklaar was gemaakt. Halsema zou niet van het wapen hebben geweten. „Het had nooit in ons huis mogen liggen”, liet ze weten. Halsema vertelde aan NRC aan dat die gebeurtenis ’diepe, diepe invloed’ heeft gehad het gezinsleven. Oey werd veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur voor verboden wapenbezit. Privé bracht eerder het verhaal dat Halsema en Oey gescheiden zouden leven. Zij zou verblijven in de ambtswoning aan de hoofdstedelijke Herengracht, terwijl Oey in hun woning in Amsterdam-Noord zou verblijven.

Tags

FEMKE HALSEMAROBERT OEYSCHEIDING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck