Officieel verzoek voor standbeeld Dolly Parton

Door: DitjesDatjes
14-01-2021

Fans lobbyen er al langer voor, maar nu maakt ook een politicus zich hard voor een standbeeld van Dolly Parton in Nashville. Democraat John Mark Windle, die in het Huis van Afgevaardigden van de staat Tennessee zit, heeft deze week een officieel voorstel ingediend.

Dit voorjaar startte fan Alex Parsons een petitie, die inmiddels door ruim 25.000 mensen is getekend. Parsons schrijft dat hij het niet vindt kunnen dat er in de staat Tennessee beelden staan van historische figuren die racistisch waren, zoals de eerste Grand Wizzard van de Ku Klux Klan en generaals uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De initiatiefnemer van de petitie stelt zelfs voor om álle beelden van dat soort lui in de staat te vervangen door standbeelden van Dolly Parton.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zo ver gaat politicus Windle niet, maar hij diende wel een motie in om de countryster te eren vanwege “haar levenslange bijdrage aan de kunsten en goede doelen”. De Dollywood Foundation van de zangeres heeft door de jaren heen flink gedoneerd aan organisaties als het Rode Kruis, de stichting heeft miljoenen boeken laten bezorgen bij kinderen uit arme gezinnen en vorig jaar gaf Parton nog een miljoen weg voor onderzoek naar een coronavaccin.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD