Ogen gericht op Olcay en Simone in Wie is de Mol

Door: DitjesenDatjes
20-01-2018

In de min en in de plus: de pot kwam bij de ene opdracht eindelijk boven de nul, om vervolgens weer flink rood te kleuren. Uiteindelijk toch in de plus. Twitteraars hebben hun ogen gericht op twee personen: Olcay (you hate her or you love her) en Simone, bij wie veel fout lijkt te gaan. Er is zelfs een theorie waarin Jean-Marc de mol zou zijn, en er deze aflevering dus een nieuwe mol zou zijn!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

(m)Olcay

Op Twitter verschenen al snel na de start van de aflevering de eerste berichten met hashtag #WIDM. Veruit de meeste gingen over (m)Olcay.  Het was volgens velen opgevallen dat de fashiongoeroe alweer wilde rijden in een belangrijk voertuig.
Vorige week konden we zien dat ze in een van de grote machines wilde, en nu wil ze in de auto met een van de hoogste waardes! Vorige week kreeg ze de machine niet onder controle, en deze aflevering werd ze klem gereden. Resultaat? 750,- euro misgelopen. Ook is ze penningmeester geworden, en natuurlijk vindt ze zichzelf daar ook de ‘perfecte persoon’ voor. Tot slot verbaasde veel mensen zich over de vrijgevigheid van Olcay. Ze gaf de zwarte vrijstelling aan Stine! Waarom heeft zij die niet nodig?
Is ze net een beetje té zelfverzekerd, of hoort dit allemaal bij haar moltactiek.

https://twitter.com/bts_trash_tm/status/954803587426775040

Kreupelstraat

Dan is er nog de titel van de aflevering: ‘Kreupelstraat’. De uitdrukking ‘Lang genoeg in de Kreupelstraat gewoond hebben’ betekent ‘lang genoeg in de problemen gezeten hebben’. Duidt dit op Simone? Zij heeft pech met de auto in de eerste opdracht, én heeft volgens Emilio steeds ‘pech’ met de portofoon. De etherdiscipline is bij haar dus ver te zoeken.
Een oplettende Twitteraar postte het volgende:

De namen van de afleveringen worden door sommige Twitteraars opvallend herhaald door…Loes. Is dit toeval?

Wisseling

Tot slot is er nog de theorie dat er vanaf deze week een nieuwe mol is. Jean-Marc heeft uit zichzelf het spel verlaten omdat het toch te stressvol voor hem was. Als kandidaat is het spel natuurlijk ontzettend spannend, maar als mol ligt er nog meer druk op je. Kon hij de stress van het mol-zijn niet aan?

De aflevering waarin hij het spel verliet heette ‘wisseltruc’. Is nu een ander persoon de mol geworden?

Helaas zullen we dit ieder geval voorlopig nog niet weten. Wat we wel zeker weten is dat Bella niet de mol is. Zij ligt er als derde deelnemer uit, tot groot verdriet van veel Twitteraars:

https://twitter.com/Sokkenbreier/status/954813584860700673

 

Meer DenD