Olcay en Caroline respectloos naar volle vrouwen

Door: Tanja Brouwer
11-06-2019

Olcay Gulsen heeft gisteravond de woede van veel kijkers op de hals weten te halen. Zij reageerde respectloos op de nieuwe paspoppen van het sportmerk Nike. De paspoppen hebben een maatje meer, en volgens de mode-ontwerpster kunnen vrouwen met die maat helemaal niet sporten! Dat zei ze in een item van RTL Boulevard.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wijde kleding

,,Ik vind: dit is niet echt een maatje meer. Dit is maatje 48/50 denk ik”, zei Olcay over de paspoppen. ,,Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten.” Peter R. de Vries probeerde Olcay op andere gedachten te brengen en vroeg aan haar waarom het uitmaakt dat de paspoppen een grotere maat hebben, maar daar trok Olcay zich niets van aan. Caroline Tensen was het eens met Olcay: ,,Wil je als je zo zwaar bent in zo’n outfit?” Volgens de presentatrice is het beter als volle vrouwen wijde kleren aantrekken.

Veel kijkers schrokken enorm van de uitspraken van de twee vrouwen, en hadden dat nooit uit hun monden verwacht. Naast dat een aantal kijkers zich persoonlijk aangevallen voelden, vonden velen ook dat ze aan ‘fat shaming’ deden.

 

Meer DenD