Olcay Gulsen bang voor politie door traumatische jeugd

Door: Tanja Brouwer
26-02-2018

Modeontwerpster en deelnemers van Wie is de Mol praat openhartig over haar moeilijke jeugd. De problematiek van haar vader speelde vroeger een grote rol bij haar thuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Problemen

Tegen Trouw zegt ze het volgende: “Ik schaamde me voor de situatie bij ons thuis: er kwam nooit een vriendinnetje over de vloer”. De vader van Olcay was verslaafd aan alcohol en drugs. Ook was hij schizofreen en gewelddadig. Door dit alles was hij de dorpsgek van Waalwijk. Haar vader en moeder komen uit Turkije. Beiden zijn naar Nederland gekomen toen ze veertien jaar oud waren, en daarna aan elkaar uitgehuwelijkt.

Door alle problemen van haar vader kwamen de autoriteiten vaak over de vloer. Tot op heden vindt ze dat nog steeds moeilijk: „Ik was doodsbang voor de politie. Nog steeds. Bang voor autoriteiten. Terwijl ik niks verkeerd doe, niks te verbergen heb. Het is echt een trauma: ze waren er steeds, lachten ons uit, deden helemaal niets om ons te helpen. Niemand hielp ons. Ze zeggen vaak dat de zorg in Nederland zo goed is geregeld, maar ik heb daar zo mijn twijfels bij. (…) Hij zou opgenomen moeten worden, maar mijn vader lijkt buiten alle regelingen te vallen.”  

Filmpje

Op dit moment heeft de vader van Olcay ook nog hulp nodig. Daarom ging ze in gesprek met de burgemeester van Waalwijk. Hij zou iets voor haar vader regelen, maar ze heeft nooit meer wat van de burgemeester gehoord. Totdat de burgemeester haar nodig had: “Een app’je, of ik misschien een leuk filmpje wilde maken om de burgers van Waalwijk mee te inspireren of zoiets. Ik ben nog te boos geweest om te reageren. Misschien kan ik dat dan nu meteen even doen? Burgemeester, als u dit leest: f*ck you.”

Meer DenD