Olcay Gulzen vertelt over heftige jeugd

Olcay Gulsen
Door: Lies Jansen
29-02-2020

Van haar vierde tot haar veertiende was haar leven ‘een hel’. De Nederlands Koerdische presentatrice, modeontwerpster en zakenvrouw Olcay Gulsen komt met een documentaire; Olcay & Huiselijk geweld. In een interview met het AD is de presentatrice openhartig en vertelt ze schrikbarende verhalen uit haar jeugd.

,,Altijd hoopte je dat iemand je kwam redden. Maar er kwam nooit iemand”, vertelt Olcay wanneer ze voor haar ouderlijk huis staat. Een plek vol nare herinneringen. Twintig jaar heeft Olcay er nooit met haar familie over gesproken. Toch wilde iedereen, op haar broer na, meewerken aan de documentaire: ,,Mijn broer vindt het te confronterend.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Soms denk ik dat het beter voor hem zou zijn als hij dood was’

De vader van Olcay was schizofreen, alcohol- en drugsverslaafd. Jarenlang mishandelde hij zijn vrouw, de moeder van Olcay. Maar na al die jaren ziet Olcay hem meer als slachtoffer dan dader. ,,Ik heb hem vergeven. Hij is ziek, had geholpen moeten worden. (…) Hij zit nu in een instelling voor Beschermend en Begeleid Wonen. Zonder medische hulp. Soms denk ik dat het beter voor hem zou zijn als hij dood was. Zijn situatie is volkomen uitzichtloos.”

Met regelmaat op bezoek bij haar vader

Ondanks het verleden brengt Olcay nog met regelmaat een bezoekje aan haar vader: ,,Wij gaan regelmatig op bezoek, we rouleren. We treffen hem altijd aan in de grootste troep.” Haar moeder gaat nooit op bezoek. Die heeft haar vader nooit vergeven.

De documentaire is vanaf vier maart te zien op Talpa. RTL gaf aan de documentaire niet te willen maken met Olcay. Dit is iets wat de presentatrice wel kan begrijpen: ,,Ik werk daar als deskundige.”

Meer DenD