OLIVIA NEWTON-JOHN OVERLEDEN OP 73-JARIGE LEEFTIJD

Olivia newton John overleden.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De bekende zangeres en actrice Olivia Newton-John uit de legendarische film Grease, waarin ze speelde met John Travolta, is op 73-jarige leeftijd overleden. In Grease speelde Olivia de rol van Sandy. De zangeres leed al geruime tijd aan borstkanker.

De zangeres werd geboren in de Britse stad Cambridge. Ze verhuisde met haar ouders Brinley Newton-John en Irene Bornnaar Australië toen ze vijf was. Brinley Newton-John en Irene Born.

In de jaren 60 keerde Newton-John terug naar het Verenigd Koninkrijk. In 1970, op 21-jarige leeftijd, begon ze haar muzikale carrière in de groep Toomorrow, afgeleid van haar tweede film Toomorrow.

Ze scoorde haar eerste hit in 1971 met Bob Dylans compositie If not for you. Ze had een relatie met Bruce Welch, gitarist van The Shadows, en trad op in de wekelijkse show van Cliff Richard.

Als actrice kreeg Newton-John grote bekendheid in de film Grease (1978), waarin ze de hoofdrol vervulde naast John Travolta. Na Saturday Night Fever, ook met danskanon Travolta, was de liefdesgeschiedenis in Grease tussen Olivia Newton John en Travolta ongeëvenaard.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie