OM Den Haag buigt zich over liquidatie-opmerking Johan Derksen

Door: DitjesDatjes
23-09-2022

Het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt of Johan Derksen met zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet een strafbare uiting heeft gedaan. Het OM heeft een bericht daarover van het AD bevestigd, en reageert hiermee op een melding die Baudet gedaan heeft van bedreiging.

Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om een standaardprocedure als er melding wordt gemaakt van bedreiging van een politicus. Het OM zal Baudet vervolgens informeren of het, naar de mening van het OM, zinvol is om aangifte tegen Derksen te doen. Ook als het Openbaar Ministerie een negatief advies geeft, kan de Forum voor Democratie-leider alsnog besluiten tot aangifte.

Het OM kan niet zeggen hoelang het onderzoek naar aanleiding van de melding duurt. Derksen zei in de uitzending van Vandaag Inside van woensdag dat hij vond dat Baudet geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking zei Derksen dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zegen “dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen”.

Derksen zei in de uitzending van donderdag, een dag later, ervan overtuigd te zijn dat Baudet geen schijn van kans maakt als hij besluit aangifte te doen. Derksen zei weer heel verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking.

RTL Boulevard stelde donderdag dat Wilfred Genee, medepresentator van Vandaag Inside, op het Mediapark met twee beveiligers naar zijn auto liep vanwege bedreigingen. SBS6 wil geen reactie geven op dit nieuws. “Vanwege securityredenen kunnen wij niet ingaan op vragen gerelateerd aan beveiliging”, aldus een woordvoerder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD