OM eist acht jaar en tbs tegen 17-jarige verdachte liquidatie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bij de rechtbank in Amsterdam acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 17-jarige verdachte van de huurmoord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Tegen medeverdachte Jesus T.A. (21) eiste het OM twintig jaar cel. Het slachtoffer werd op 22 december vorig jaar na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen. De twee verdachten zouden Meiri al geruime tijd hebben gevolgd.

Volgens het OM is de 17-jarige F.M. de schutter geweest, maar beide verdachten zijn even verantwoordelijk voor de gewelddadige dood van het slachtoffer, meent het OM. T.A. nam de opdracht aan en fungeerde als chauffeur. Het OM vindt het noodzakelijk het volwassenenstrafrecht op de minderjarige verdachte toe te passen.

M. was ten tijde van de liquidatie 16 jaar oud. Op camerabeelden is te zien hoe hij met gestrekte arm op het slachtoffer afrent, het pistool in zijn hand. M. zou zeven kogels hebben afgevuurd. Meiri werd er door drie geraakt. Hij bezweek kort na de moord in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

M. heeft geen enkele verklaring willen afleggen en beriep zich ook tijdens zijn berechting consequent op zijn zwijgrecht. Medeverdachte Jesus T.A. heeft in juli bij de politie bekend. Hij heeft de moordopdracht via Snapchat aangenomen, zo heeft hij verklaard. T.A. werd een dag na de moord opgepakt, M. in januari.

Itzhak Meiri zou op een dodenlijst hebben gestaan. Hij werd jaren geleden veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor de afpersing van zakenlieden.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie