OM neemt onderzoek naar dodelijke mishandeling op Mallorca over

Door:
27-07-2021

UTRECHT (ANP) – De Spaanse justitie heeft Nederland verzocht het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca eerder deze maand over te nemen. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland, dat zelf ook al onderzoek doet naar de dodelijke vechtpartij op het strand van Palma de Mallorca, gaat dat onderzoek uitvoeren, laat het OM in een verklaring weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de vroege ochtend van 14 juli gingen dertien Nederlandse jongeren voorbijgangers te lijf in een uitgaansgebied van Palma. Een groepje van vijf dat ze aanvielen raakte gewond. Een van de vijf slachtoffers, een 27-jarige man uit Waddinxveen, werd tegen het hoofd geschopt. Hij overleed vorige week zondag in een ziekenhuis in Palma als gevolg van het hersenletsel dat hij opliep.

Twaalf van de dertien verdachten bleken kort na de knokpartij terug naar Nederland te zijn gevlogen. Een van de jongens was achtergebleven om de sleutels van het appartement in te leveren. Hij werd opgepakt op het vliegveld en verhoord door de Spaanse politie, maar later weer vrijgelaten. Op videobeelden zou te zien zijn dat hij geen grote rol speelde bij de mishandeling.

 

ANP

 

 

Meer DenD