OM: onderzoek naar Johan Derksen loopt nog

Door: DitjesDatjes
16-05-2022

Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek van het Openbaar Ministerie is afgerond naar de beweringen die Johan Derksen vorige maand deed in het tv-programma Vandaag Inside. Volgens het OM gaat het om “een kortlopend onderzoek naar de feiten en omstandigheden” maar “Lopende het onderzoek doen wij geen mededelingen”. Na een korte onderbreking wordt het tv-programma maandagavond hervat.

Of er inmiddels een gesprek tussen Derksen en het OM heeft plaatsgevonden, wordt niet gemeld. “Het past ons niet om in deze fase daarover iets te zeggen”, aldus de woordvoerder van het OM Noord-Nederland.

Derksen zei eind april tijdens de uitzending dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars had gepenetreerd, een dag later zwakte hij dat verhaal weer af. Derksen zelf spreekt van “een jeugdzonde”. Aanvankelijk leek het dat de stekker, mede door de commotie die ontstond na deze uitspraak, uit het tv-programma zou worden getrokken, maar nu keert Vandaag Inside toch weer terug op televisie. Hoe de uitzending eruit gaat zien, is nog niet duidelijk.

De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland had na de uitlatingen van Derksen besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. “Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD