OM: ongeoorloofde belangenverstrengeling tussen De Mos en anderen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

ROTTERDAM (ANP) – De Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui hebben zich schuldig gemaakt aan een “ongeoorloofde verstrengeling van belangen” met een voormalig raadslid en ondernemers. Dat heeft de officier van justitie dinsdag gezegd bij het begin van het voorlezen van de strafeis. Welke straf het Openbaar Ministerie daarvoor eist, wordt later bekend.

De Mos en Guernaoui waren van 2018 tot 2019 wethouder namens Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de Haagse gemeenteraad. Het OM verdenkt ze ervan bevriende ondernemers te hebben geholpen in ruil voor donaties aan hun partij. Zo zouden ze twee broers hebben geholpen aan vergunningen waarmee ze hun zalencentrum ook ’s nachts open konden houden. Ook zouden De Mos en Guernaoui ervoor hebben gezorgd dat de parkeertarieven rond het complex werden verlaagd. Een oud-raadslid en vijf ondernemers staan daar ook voor terecht.

“Deze zaak gaat om het behartigen van de belangen van ondernemende medeverdachten, die een eminent financieel belang hadden bij voor hen werkende en hun gunstig gestemde wethouders”, aldus de officier van justitie. Die ondernemers hadden volgens het OM “niet alleen invloed op het partijprogramma van De Mos, maar ook op de coalitieonderhandelingen en het coalitieakkoord. Ondertussen werden de ondernemers bij projecten evident bevoordeeld.”

 

ANP

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie