OML’er Eva maakt zich zorgen na uitslag scan: ‘Hoop dat mijn lichaam het nog volhoudt’

Eva maakt zich zorgen na uitslag scan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Eva Hermans-Kroot, die afgelopen seizoen te zien was in het programma Over Mijn Lijk, deelt opnieuw heftig nieuws op Instagram. Ze moest afgelopen vrijdag naar het ziekenhuis voor een CT-scan en de uitslag is ‘niet helemaal goed’. ,,Ik hoop dat mijn lichaam het nog even volhoudt.”

Eva deelt met haar ruim 316.000 volgers op Instagram de uitslag van haar MRI-scan en haar CT-scan. De uitslag van de MRI is goed, maar de uitslag van de CT-scan niet.

Uitslag scan

,,Helaas was de CT-scan van de longen niet helemaal goed…”, schrijft Eva. ,,Op 90% van de tumoren hebben ze wel controle en zijn niet gegroeid, maar op een paar plekken is het wel gegroeid of iets bijgekomen. Bij de longvlies is een tumor bijgekomen waar ik ook een beetje gevoel bij heb in mijn rug en de lymfeklier in mijn hals is ook wat gegroeid.”

Kwaliteit van leven

Daarnaast valt de kuur haar zwaar. ,,Ook heb ik aangegeven dat ik deze kuur wel heftig vind en mijn kwaliteit van leven wel verder achteruit is gegaan sinds ik deze kuur krijg”, legt ze uit. De arts heeft daarop besloten de kuur te verlagen. ,,Zodat hopelijk mijn bijwerkingen een stuk minder worden. Dit heeft geen effect op de werking, als het goed is. Als bij de volgende scan toch blijkt dat het weer groeit kan ik weer chemo krijgen. Een dubbele chemo die ik al eerder heb gehad. Daarnaast zal ik dan ook waarschijnlijk bestraald worden op mijn long. Ik krijg van de chemo dan waarschijnlijk vier kuren en gaan daarna weer proberen met de pillen die ik nu slik.”

Zorgen

De arts maakt zich ‘nu nog geen grote zorgen’. ,,Maar goed is het niet”, vervolgt Eva. ,,Ik baal en ben blij dat er wel nog iets is. Ik hoop dat mijn lichaam het nog even volhoudt.”

Volgers zijn onder de indruk van Eva. ,,Wat ben je toch een ongelooflijke doorzetter”, reageert een volger. ,,Ik vind het knap van je zeker betreft de vele bijwerkingen. Probeer het vol te houden”, reageert een ander.

Tags

OVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck