OML’er Irene deelt hartverscheurend nieuws: ‘Nog maar 3 tot 6 maanden te leven’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In de volgende aflevering van ‘Over Mijn Lijk: de Reünie’ vertelt Irene dat het niet goed met haar gaat. Een paar maanden nadat haar moeder is overleden heeft ze verschrikkelijk nieuws van de arts gekregen. ,,Ik heb nog maar 3 tot 6 maanden te leven.”

Emotioneel

De volgende aflevering van ‘Over Mijn Lijk: de Reünie’, die vrijdag online komt, draait om Irene. Ze vertelt daarin dat het niet goed met haar gaat. ,,Ik zag dat je haar eraf was”, merkt Tim Hofman op. Ze knikt en doet haar muts af. ,,Wat is er gebeurd?”, vraagt hij.

Irene vertelt dat ze onlangs verschrikkelijk nieuws heeft gekregen. ,,Het ziekenhuis heeft gezegd dat ik nog drie tot zes maanden te leven heb, met maximale uitloop tot een jaar”, zegt ze emotioneel.

Moeder Patrizia

In het afgelopen seizoen maakten we kennis met Irene en haar moeder Patrizia, die beiden borstkanker hadden. Door hun familie werden ze omgedoopt tot ‘Team Terminaal’. Bij Patrizia kwam de kanker na tien jaar terug met uitzaaiingen in haar lever. Bij Irene kwam de kanker op een andere plek terug en werden er vijf hersentumoren ontdekt.

‘Heel vlug gegaan’

Hoewel de twee vrouwen naar eigen zeggen vol goede moed aan het programma begonnen, kwam Patrizia op 2 juli te overlijden. ,,Dat is heel erg vlug gegaan”, blikt Irene terug in de eerste aflevering van De Reünie. ,,Ze heeft een infectie opgelopen en binnen een week ging het mis. We waren met z’n allen op vakantie en we zouden met z’n allen terugkomen van vakantie. Maar daar heeft ze haar laatste woord gelaten.”

‘Ik hoop dat ze gelijk heeft’

Het nieuws dat Irene van haar arts te horen heeft gekregen komt dan ook hard binnen. Terwijl ze nog in diepe rouw zit, denkt ze de afgelopen tijd vaak aan de dood. Om minder bang te zijn denkt ze aan uitspraken van Kiki, die op 14 juli 2021 overleed.

,,Kiki was bang omdat ze niet wist wat er na de dood was. Ze zei dan dat ze hoopte dat er een bed was waarop ze kon liggen en dan met iedereen mee kon kijken in de toekomst”, legt Irene uit. ,,Dat is heel erg mijn situatie. Dat hoop ik ook. Ik hoop dat Kiki gelijk heeft.”

Tags

OVER MIJN LIJKTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck