OML’er Roy bereidt zich voor op moeilijke periode

Roy bereidt zich voor op moeilijke periode
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De dag waarop Roy uit Over Mijn Lijk in het ziekenhuis te horen kreeg dat hij kanker heeft, was een gitzwarte dag voor hem en zijn vrouw Annick. Over een paar weken krijgt Roy weer een hersenscan om te kijken of de tumor gegroeid is. En daarmee is opnieuw een spannende periode aangebroken.

Roy kreeg in 2018 te horen dat hij een hersentumor heeft, een dag die hij en Annick nooit meer zullen vergeten. ,,Het was de week voor kerst”, blikt Roy terug in Vriendin. ,,Ik had twee keer een epileptische aanval gehad op mijn werk en ging naar het ziekenhuis voor een onderzoek.”

Omdat Roy zich goed voelde, dachten hij en Annick niet direct dat er wat aan de hand was. ,,Annick en ik gingen eigenlijk grappend en grollend naar het ziekenhuis. Zoals een verliefd stel dat doet.”

Onderbuikgevoel

Roy kreeg een MRI-scan. Maar omdat het zo lang duurde, kreeg hij ineens een onderbuikgevoel. ,,Ik lag op dat bed en die scan duurde maar. Toen kreeg ik het gevoel dat er iets niet klopte. Helemaal toen er een verpleegster met een rolstoel op me af kwam waar ik in moest gaan zitten.”

‘Dat was een heftig moment’

Het bleek foute boel te zijn: de arts vertelde dat Roy een hersentumor heeft. ,,Dat was een heftig moment. Het voelde alsof alle energie en al het bloed in mijn hoofd ineens naar beneden zakten.”

Roy ging een lang traject in vol met onderzoeken en chemo’s. Hij belandde nog een keer in het ziekenhuis en kreeg daarna het verschrikkelijke nieuws te verwerken dat hij volledig uitbehandeld is. ,,We zijn echt samen door een diep dal gegaan waar vooral ik geen straaltje zon meer zag schijnen”, zei Annick daarover op Instagram.

Onzekerheid

Momenteel krijgt Roy twee keer in de week therapieën in een revalidatiecentrum waar hij leert zijn conditie weer op te bouwen. De tumor gedraagt zich ‘rustig’, maar het is vooral afwachten.

Begin augustus krijgt Roy een scan om te kijken in hoeverre de tumor gegroeid is, waarmee opnieuw een spannende periode is aangebroken. Op dit moment is er veel onzekerheid, vooral omdat Roy de laatste kuur niet kon afmaken. ,,Voor nu is het: genieten van de tijd die we hebben samen”, aldus Annick.

Tags

OMLOVER MIJN LIJKROY EN ANNICK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck