OML’er Roy en Annick over donkerste periode: ‘Samen door diep dal gegaan’

Roy en Annick over donkerste periode
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Roy en Annick uit Over Mijn Lijk gaan samen door een enorm zware tijd. Hoewel ze positief proberen te blijven, lukt dat niet altijd. Openhartig vertelt Annick over de donkerste periode waar zij en Roy doorheen zijn gegaan: het moment dat ze moesten besluiten alle behandelingen stop te zetten. ,,Ik zag geen straaltje zon meer schijnen.”

Het leven van Roy en Annick is allesbehalve makkelijk. Heel Nederland leeft mee en daarom besluit Annick een vragenrondje op Instagram te doen. De meest gestelde vraag is hoe het op dit moment met het gezin gaat, waarop Annick uitgebreid antwoord geeft.

‘Die periode was ontzettend zwaar’

,,Zoals velen van jullie weten is Roy uitbehandeld aangezien zijn lichaam de chemo’s niet meer kon verdragen. Het begon afgelopen zomer toen hij met onbekende klachten 5 weken lang doodziek in het ziekenhuis heeft gelegen”, blikt Annick terug.

Zoontje Scott was op dat moment nog geen drie maanden oud. ,,Die periode was ontzettend zwaar voor ons allemaal, een tijd waar we liever niet meer aan terug denken aangezien we samen heel veel heftige dingen mee hebben gemaakt.”

Schimmel op zijn longen

Na veel onderzoeken kwamen ze erachter dat Roy een schimmel op zijn longen had. Het was kantje boord, legt Annick uit. Het herstel duurde lang en toen hij weer begon met de chemokuur, kreeg hij opnieuw klachten. ,,Na ontzettend veel onderzoeken te hebben gedaan in het ziekenhuis hebben we samen moeten besluiten om alles stop te zetten want anders zou dit Roy fataal kunnen worden.”

Het besluit was een enorme klap. ,,We moesten hier ook echt weer een weg in gaan vinden met elkaar”, vertelt Annick verder. ,,Hoe word je weer positief na zulk nieuws? Wanneer gaan we weer een keer de slappe lach krijgen met elkaar? Wanneer denken we hier een keer geen één minuut aan?”

‘Geen straaltje zon meer’

Het waren vragen waar ze geen antwoord op konden krijgen. ,,We zijn echt samen door een diep dal gegaan waar ik vooral geen straaltje zon meer zag schijnen”, aldus Annick. Gelukkig krijgen ze inmiddels goede hulp om door te gaan. ,,Wat we samen en apart zijn aangegaan.”

Roy krijgt nu twee keer in de week therapieën in een revalidatiecentrum. Daar leert hij zijn conditie weer op te bouwen en krijgt hij logopedie, ergotherapie en cognitieve training. ,,We merken dat hij hier veel aan heeft en ook op dit moment op zijn plek is daar.”

Spannend

Hoewel het stel zegt dat het ‘oké’ gaat en de tumor zich momenteel ‘rustig gedraagt’, is het vooral afwachten. ,,Aangezien Roy de kuur niet af heeft gemaakt vinden we dat wel spannend. Voor nu is het: genieten van de tijd die we hebben samen. Voor hoe lang? Geen idee, maar eigenlijk weet niemand dat.”

Tags

OMLOVER MIJN LIJKROY EN ANNICK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck