Omroep Max veegt DWDD van tafel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De eerste aflevering van Tijd voor MAX scoorde betere kijkcijfers (1.050.000) dan de laatste uitzending van De Wereld Draait Door (1.048.000). Het nieuwe programma van Martine van Os en Sybrand Niessen van de ouderenomroep vervangt DWDD van Matthijs van Nieuwkerk in hetzelfde tijdslot.

‘Matthijs prima te vervangen’

,,Dit bewijst dat de overbetaalde Matthijs van Nieuwkerk prima te vervangen is”, was een van de reacties. Het grootste verschil met DWDD? In Tijd voor MAX ‘mogen de gasten wél uitpraten’, aldus een Twitteraar. En een andere kijker: ,,Voor velen vast een schok dat Nederland groter is dan de grachtengordel”.

Tv-recensent Angela de Jong is verrast door alle opmerkingen en vindt de programma’s te verschillend voor een vergelijking. Over de ontstane ophef meldt ze vandaag: ,,Het rare aan de discussie is dat Tijd voor Max en De Wereld Draait Door natuurlijk helemaal niet met elkaar te vergelijken te zijn. De twee programma’s verschillen net zoveel van elkaar als, zeg, het Acht Uur Journaal en Spuiten en Slikken. Ze hebben allebei een eigen functie én publiek.

Een verademing

Een poll op de site van dagblad AD onderstreept het enthousiasme over Tijd voor MAX. Ruim 63 procent van de 23.248 stemmen geeft aan dat het nieuwe programma ‘een verademing is, laat Matthijs van Nieuwkerk lekker thuis blijven’.

Tags

ANGELA DE JONGJAN SLAGTEROMROEP MAX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck