Omroep Max veegt DWDD van tafel

Door: DitjesDatjes
05-04-2018

De eerste aflevering van Tijd voor MAX scoorde betere kijkcijfers (1.050.000) dan de laatste uitzending van De Wereld Draait Door (1.048.000). Het nieuwe programma van Martine van Os en Sybrand Niessen van de ouderenomroep vervangt DWDD van Matthijs van Nieuwkerk in hetzelfde tijdslot.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Matthijs prima te vervangen’

,,Dit bewijst dat de overbetaalde Matthijs van Nieuwkerk prima te vervangen is”, was een van de reacties. Het grootste verschil met DWDD? In Tijd voor MAX ‘mogen de gasten wél uitpraten’, aldus een Twitteraar. En een andere kijker: ,,Voor velen vast een schok dat Nederland groter is dan de grachtengordel”.

Tv-recensent Angela de Jong is verrast door alle opmerkingen en vindt de programma’s te verschillend voor een vergelijking. Over de ontstane ophef meldt ze vandaag: ,,Het rare aan de discussie is dat Tijd voor Max en De Wereld Draait Door natuurlijk helemaal niet met elkaar te vergelijken te zijn. De twee programma’s verschillen net zoveel van elkaar als, zeg, het Acht Uur Journaal en Spuiten en Slikken. Ze hebben allebei een eigen functie én publiek.

Een verademing

Een poll op de site van dagblad AD onderstreept het enthousiasme over Tijd voor MAX. Ruim 63 procent van de 23.248 stemmen geeft aan dat het nieuwe programma ‘een verademing is, laat Matthijs van Nieuwkerk lekker thuis blijven’.

Meer DenD