Omstreden Overmars vertrekt naar België

Marc Overmars heeft nieuwe baan
Door: Charlotte Wijnen
21-03-2022

Na zijn vertrek bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag naar vrouwelijke medewerkers, is Marc Overmars vertrokken naar België. Hij werd vanmiddag gepresenteerd als nieuwe technisch directeur bij Antwerp FC.

Overmars besloot bij Ajax te vertrekken na meldingen van grensoverschrijdend gedrag naar vrouwelijke medewerkers van de Amsterdamse club. Maar de verbannen directeur is wel welkom in België, waar hij vandaag gepresenteerd is als nieuwe technisch directeur bij Antwerp FC. ,,Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren”, zei hij tijdens zijn presentatie.

Een nieuwe kans

Overmars ging maar kort in op zijn vertrek bij Ajax. ,,Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten. Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijt vertrek, maar daar moet je doorheen.”

De leiding van de Belgische voetbalclub beschouwt de zaak bij Ajax als een privékwestie en ziet dan ook geen belemmering om Overmars naar België te halen. ,,We hebben goed geluisterd hoe alles in elkaar stak”, zei algemeen directeur Sven Jaecques op een persconferentie. ,,Wij van onze kant hebben Marc overtuigd wie we zijn en wat onze waarden zijn. We zijn hier dan ook om mensen een nieuwe kans te geven. Met ons vrouwelijk personeel hebben we niet gesproken, nee. Het gaat om al ons personeel.”

Meer DenD