Onduidelijkheid over wijnprijs voor ‘La Famille Meiland’

Martien Meiland
Door: Lies Jansen
10-12-2019

Een week geleden publiceerde Martien Meiland (58), een foto op zijn Instagram over de gewonnen prijzen, met de onlangs uitgebrachte wijn ‘La Famille Meiland’. Martien, bekend van het razend populaire programma: Château Meiland, houdt zelf ook wel van ,,Wijnen, wijnen, wijnen.” Er verschenen diverse artikelen in de media waarin de wijn enorm geprezen werd, door het winnen van de prestigieuze Gilbert & Gaillard prijs: International competition d’Or. Een internationale wedstrijd van de zeer geprezen wijnkenners Gilbert en Gaillard.

De rode merlot zou goud hebben binnengesleept, net zoals de witte chardonnay. De rosé zou volgens Martien in de zomer goud winnen, want die bleef nu achter met ‘slechts’ zilver.

Onbeantwoorde vragen

Een aantal vragen blijven echter onbeantwoord. Zo zijn de wijnen in november uitgebracht en hebben ze direct in december de prestigieuze titels weten binnen te slepen. Zowel de rood, wit áls de rosé. Daarnaast is er nergens in de lijsten op de website van Gilbert & Gaillard, de naam van de bekende Meiland wijn te vinden.

Ook zijn er vraagtekens rondom het jaar waarin de prijs is gewonnen. Zo staat er op de desbetreffende Instagramfoto een plaatje van de Gilbert & Gaillard prijs uit het jaar 2015. Was deze wijn toen al uit?

Vragen over de herkomst van de wijn zijn eveneens moeilijk te beantwoorden. Vrijwel het enige wat er over bekend is, is het land van herkomst. Zo komen de wijnen uit de Franse streek Pays d’Oc. Maar als je meer zou willen weten, over bijvoorbeeld de wijnboer, dan loop je vast.

Kortom, veel onduidelijkheden over de wijn. Ongetwijfeld komt de familie met meer duidelijkheid.

Meer DenD