Ongemakkelijk: grappen Jandino geen succes tijdens voetbalgala

Door: Ditjes en Datjes
03-09-2019

De openingsspeech van Jandino Asporaat tijdens het Voetballer van het Jaar Gala maandagavond viel niet in de smaak bij de kijkers. De stand-upcomedian beledigde voetbalanalist Johan Derksen en dit schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Johan Derksen, je moeder!’

,,Als je de kans krijgt om de mannen van VI een half uur eerder van de buis af te pleuren, neem ik die kans. Je weet, Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment. Johan Derksen, je moeder!” was de grap die Jandino maakte tijdens het voetbalgala. Dinsdagochtend tijdens een interview bij Qmusic geeft Asporaat toe dat zijn grap te hard was. ,,Soms sla je de plank mis, maar het leven gaat door.”

“Belachelijk”

Johan Derksen gaf zijn mening over de grappenmaker al voordat de show begon. ,,Het is belachelijk”, zegt Derksen. ,,Het is een beetje de lachende uitvoering van Humberto. Humberto heeft nog een link naar sport toe, hij helemaal niet.”

Vraagtekens

Van tevoren werden al veel vraagtekens gezet bij Jandino als host van het Voetballer van het Jaar Gala. Deze twijfels kon de cabaretier ook niet wegnemen tijdens zijn speech. De zaal leek muisstijl te zijn terwijl hij zijn grappen gooide.

Onder andere Marieke, de dochter van Johan Derksen was ook beledigd en reageert op de uithaal na haar vader. ,,Het is een van vorm humor hoor, dat snap ik. ‘Je moeder’-grappen. Beetje Amerikaans. Alleen Johan is zijn moeder verloren toen hij 31 was, ik mijn moeder toen ik net 12 was. Lees je in!” stond in de inmiddels verwijderde tweet.

In de verediging

Op Twitter verdedigt Asporaat zijn uitspraken. ,,Wat ze werkelijk vinden, is dat zij seizoenen lang mogen roepen over je wat ze willen. Je beledigen en op het moment dat je na lang terugslaat, raken ze in paniek.”

Toch krabbelt hij tijdens zijn interview bij Qmusic een beetje terug: ,,Mensen vinden mij altijd een supersympatieke jongen, maar ze zeiden dat ze het begin gewoon te hard vonden. Dat was niet de bedoeling. Die jongens (van VI, red.) maken elke dag grappen over iedereen, dan kan ik toch wel een grapje terug maken? Alleen mensen zien mij anders. Die stijl is voor mij niet de juiste keuze.”

Meer DenD