‘Ongewenst knijpen in bil door Marco was compliment’

Billenknijpen van Marco Borsato was compliment
Door: Charlotte Wijnen
21-01-2022

Na de BOOS-uitzending is Nederland kwaad en steeds meer vrouwen treden naar buiten met hun verhaal. Esmee Denters zegt een nare ervaring gehad te hebben met Marco Borsato. Ze vertelde het aan haar manager, die het gewoon negeerde. ,,Hij zei stel je niet aan, zie het als een compliment.”

In de beruchte aflevering van BOOS heeft het programma zijn naam waar gemaakt. Heel Nederland is boos vanwege de schandalen die zich hebben afgespeeld bij The Voice of Holland. Steeds meer vrouwen treden naar buiten, zo ook Esmee Denters.

Niet verbaasd over Marco Borsato

Op Instagram laat de zangeres weten dat ze het ‘een schande’ vindt hoe de mannelijke coaches in Nederland misbruik hebben gemaakt van hun positie. ,,Al zeg ik eerlijk ik ben niet geheel verbaasd”, onthult ze. ,,Ik heb Marco een keer in het echt ontmoet en hij kneep vanuit het niets in mijn bil.”

‘Moest bil knijpen zien als compliment’

Op dat moment stond ze samen met Marco op het podium na een optreden. ,,Er waren andere mensen om ons heen, maar blijkbaar was ik de enige die dit gedrag raar vond”, legt ze uit. Ze trok direct aan de bel, maar er werd niets mee gedaan. ,,Ik was er zo van geschrokken dat ik het aan mijn manager vertelde. Die vervolgens zei stel je niet aan, zie het als een compliment.”

Esmee besloot daarom haar mond te houden over wat er was gebeurd en vindt het enorm dapper dat kandidaten zich er nu over hebben uitgesproken. ,,Ik houd niet van cancel culture en er zijn altijd twee kanten aan een verhaal, maar hoeveel mensen moeten slachtoffer zijn en naar voren komen voordat ze serieus worden genomen.”

Meer DenD