‘Onjuistheden in boek Wesley Sneijder’

Wesley Sneijder
Door: DitjesenDatjes
01-07-2020

Het boek van Wesley Sneijder is al door duizenden mensen gelezen, maar valt niet bij iedereen even goed. Er zouden namelijk nogal wat onwaarheden in staan, onder meer over zijn collega-voetballers en over zijn investeringen.

‘Dat heb ik niet gezegd’

Louis van Gaal heeft het boek van de voormalig voetballer inmiddels gelezen, en is het niet eens met wat er in te lezen staat. Een anecdote over hem zou namelijk niet kloppen. ,,Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!”, zou van Gaal ooit hebben gezegd over Jordy Clasie tijdens het WK in 2014.

Van Gaal weet zeker dat hij nooit zoiets gemeens zou zeggen. In het radioprogramma De Perstribune uit hij zijn verbazing. ,, Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet.” Volgens hem zou hij nooit aan het team vertellen wie niet zou spelen. ,,  Dat is juist de kracht van Louis van Gaal”, zegt hij over zichzelf.

Slechte investeringen?

Het boek van Wesley is ook vertaald naar het Turks, en tijdens het vertalen lijken er een paar fouten gemaakt. Op Instagram laat Wesley namelijk weten dat uit het boek blijkt dat er financiële verliezen zijn geleden nadat hij investeringen hebben gedaan. ,,Gelukkig is mijn investering een winstgevende investering geweest”, schrijft Wesley in het Turks op zijn instagram.

Zal het hierbij blijven of komen meer lezers achter onjuistheden?

Meer DenD