Onlinecampagne roept op tot boycot nieuwe film Polanski

Door: DitjesDatjes
13-11-2019

Een heuse onlinecampagne roept op tot een boycot van de nieuwe film van Roman Polanski. Prominenten spreken zich uit tegen de regisseur die worstelt met nieuwe beschuldigingen van verkrachting. Op sociale media wordt de filmtitel J’Accuse (An Officer and A Spy) vervormd tot I abuse (ik misbruik).

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Polanski kwam vrijdag onder grote druk te staan, nadat de Franse krant Le Parisien een getuigenis van de Franse fotografe en voormalig fotomodel Valentine Monnier had gepubliceerd. Monnier verklaarde dat ze in 1975 door Polanski is verkracht en geslagen. De 86-jarige Polanski ontkent deze aantijging.

De voormalige Franse minister voor Gezin steunt de boycot. “Ik ga de film niet bekijken”, zei Laurence Rossignol woensdag tegen de Franse televisiezender France 2. Ze dringt erop aan dat anderen haar voorbeeld volgen. “We kunnen niet toestaan dat hij deze beschuldiging wegveegt.”

Verstoren

Een groep demonstranten verstoorde dinsdagavond de vertoning van Polanski’s nieuwe film. Verschillende interviews op televisie en radio zijn sindsdien geannuleerd. De officiële première op een andere locatie in Parijs ging wel gewoon door. Sommige aanwezigen verklaarden tegen AFP dat “de man van de regisseur gescheiden moet worden”.

De wereldberoemde filmmaker krijgt sympathie van een Franse collega. “Ik vind het erg zorgwekkend dat hij precies op dit moment wordt aangevallen, met de opkomst van antisemitisme in Europa”, zei regisseur Nadine Trintignant tegen BFMTV. “Hij heeft 44 jaar geleden iets verschrikkelijks gedaan. In die 44 jaar zijn nog duizenden vrouwen verkracht van wie we de namen van de mannen die daarvoor verantwoordelijk waren, niet weten.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD