ONTHULD: details over laatste momenten Queen Elizabeth

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Binnenkort verschijnt er een boek waarin ‘diep ontroerende’ details worden onthuld over de laatste momenten van koningin Elizabeth, vastgelegd door Sir Edward Young, haar toegewijde privésecretaris. Dit wordt gemeld door de Daily Mail.

Sir Edward Young bevond zich op Balmoral in het gezelschap van de koningin toen ze anderhalf jaar geleden ‘zeer vredig in haar slaap’ overleed. Volgens haar toegewijde privésecretaris was ze zich ‘van niets bewust’ en heeft ze geen pijn ervaren.

Koninklijk Archief

Sir Edward Young heeft alle details over de laatste momenten met de Queen opgeschreven in een document dat momenteel opgeslagen ligt in het Koninklijk Archief. Het historische document wordt gebruikt als input voor het nieuwe boek The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy, van koninklijk biograaf Robert Hardman.

Verzegelde brieven

De privésecretaris beschrijft ook dat een lakei een rode doos heeft gevonden op het sterfbed van wijlen koningin Elizabeth. In die doos zaten twee verzegelde brieven: eentje voor haar zoon en erfgenaam, nu koning Charles III, en de andere voor Sir Edward zelf. Hoewel de kans klein is dat we ooit te weten komen wat erin staat, wijst het bestaan van die brieven erop dat de Queen wist dat ze niet lang meer te leven had.

Tags

QUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck