Onthuld: Dit is de eerste Argentijnse liefde van Máxima in New York

Eerste liefde Máxima in New York
Door: Charlotte Wijnen
15-09-2021

In een nieuwe versie van de biografie van Máxima, die eind september in de verkoop gaat, worden verschillende geheimen over het leven van Máxima onthuld. Zo ook haar eerste liefde die ze ontmoette in New York.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eerste liefde

Lang voordat ze koningin was, beleefde Máxima een romance in New York. Toen ze in de zomer van 1995 in de grote stad aankwam, ontmoette ze al snel Pablo Jendretzki, een Argentijnse architect die een masteropleiding in New York had afgerond.

,,Pablo was een sociale vlinder. Hij was altijd bij alle belangrijke sociale evenementen, hij miste er nooit een”, onthult Vera Calderón, één van de auteurs van de biografie.

Pablo nam Máxima graag mee naar evenementen, omdat ze zo spraakzaam was en altijd in het middelpunt van de belangstelling stond. Ze werden verliefd op elkaar en hij werd haar eerste liefde in New York.

Beledigd

Toch was de romance maar van korte tijd. Toen Máxima in 1996 een baan kreeg bij HSBC James Capel Inc, de beleggingsbank van de HSBC Groep, kwam er een einde aan de romance met Pablo. Maar omdat de twee zo’n goede band hadden met elkaar, was hij beledigd dat Máxima hem niet had uitgenodigd voor haar bruiloft met Willem-Alexander.

Meer DenD