‘Ontslaat Thijs Römer advocaat?’ Nieuwe vrouwelijke pleiter op zaak

Thijs is niet tevreden met 1 maand gevangenisstraf
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Op 18 april gaat Thijs Römer (45) in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor het online misbruik van drie minderjarige meisjes van destijds 14, 15 en 16 jaar. Hier gaat hij met een nieuwe advocaat in zee…

Tijdens deze zaak wordt Römer dus niet meer door advocate Wikke Monster bijgestaan. Ivonne Leenhouwers is zijn nieuwe, vrouwelijke pleiter. Dit laat Shownieuws weten. Voormalig strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz heeft geen idee waarom de acteur een nieuwe advocate heeft. ,,Het kan zijn dat hij afscheid heeft genomen van zijn advocaat om wat voor reden dan ook óf andersom”, aldus Moszkowicz bij Shownieuws.

,,Of beide. Dat je denkt: de klik is er niet meer, het vertrouwen is er niet”, zegt strafpleiter Natacha Harlequin. ,,Of dat je denkt: met alles wat je me nu verteld hebt, alles wat we samen besproken hebben, is het tijd voor een ander”, aldus Harlequin.

Misbruik

In augustus werd Römer veroordeeld voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dit gebeurde in de rechtbank in Assen. Hier kreeg hij drie maanden celstraf opgelegd waarvan er twee maanden voorwaardelijk waren. Daarnaast legde de rechtbank hem ook een maximale taakstraf van 240 uur op. Ook is Römer verplicht zich te laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

In november 2015 en 2017 verleidde Römer de drie tienermeisjes online om naaktfoto’s van henzelf te versturen en tot onzedelijke handelingen bij henzelf. De drie slachtoffers waren destijds 14, 15 en 16. Het is door de rechtbank bewezen dat Römer schuldig is aan dit grensoverschrijdend seksueel gedrag. En de acteur bekend fouten te hebben gemaakt.

Hoger beroep

Toch ging Römer in hoger beroep tegen de straf die hij opgedragen kreeg. ,,Ik heb destijds in het online-contact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg. Het hoger beroep is niet bedoeld om afbreuk te doen aan dat leed. Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt”, aldus Thijs.

Tags

THIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck