Rechtszaak om trouwjurk prinses Diana

Lady Di
Door: Eva Steins
18-01-2021

De trouwjurk van wijlen prinses Diana heeft gezorgd voor een felle rechtsstrijd. De ontwerpers van de bruidsjurk liggen flink met elkaar in de clinch. Oorzaak van de strijd: schetsen van de bruidsjurk die stiekem zouden zijn verkocht…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is een hete strijd geworden tussen de ontwerpers, die tevens exen van elkaar zijn. David en Elizabeth Emanuel staan lijnrecht tegenover elkaar. Het echtpaar was verantwoordelijk voor verschillende ontwerpen van Diana, waaronder de jurk die zij in 1981 droeg tijdens haar huwelijk met prins Charles. Waar hun harmonieuze samenwerking ooit resulteerde in een wereldberoemd ontwerp, lijkt het er nu op dat het de jurk is die de exen de das omdoet…

Ontwerpen

De exen hebben ruzie over de schetsen van ontwerpen die ze voor Princess Di maakten. Zonder overleg met haar ex-man veilde Elizabeth een aantal schetsen van jurken, waar ze waarschijnlijk een flinke som geld mee heeft verdiend. David stapte onlangs naar de rechter omdat ook hij eigenaar is van de ontwerpen. Hij wil koste wat het kost voorkomen dat zijn ex-vrouw meer schetsen veilt, aldus de Daily Mail.

David is razend en stelt dat de twee na hun scheiding in 1990 afgesproken hebben de naam ‘Emanuel’ niet meer te gebruiken. Hij is daarom van mening dat met het verkopen van de schetsen die afspraak geschonden is.

David laat er geen gras over groeien. Hij sleepte zijn voormalige vrouw en zakenpartner voor de rechter en eist een schadevergoeding. Daarboven op eist hij dat de tekeningen die zijn ex nog heeft vernietigd zullen worden.

Meer DenD