Oogoperatie Sonja mislukt: ‘Ik zie nog maar 20 procent’

Sonja Bakker
Door: Tanja Brouwer
06-11-2019

Sonja Bakker denkt iedere dag aan haar gezondheid. Ze eet gezond en beweegt regelmatig. Helaas merkt ook zij dat ze op sommige dingen geen invloed heeft. Onlangs moest ze geopereerd worden aan haar haar linkeroog, maar die operatie mislukte.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ziek

De gevolgen van de operatie, die ze onderging voor een lensimplantatie, zijn voor de dieetgoeroe zijn groot, vertelt ze zelf aan weekblad Weekend. ,,De operatie is mislukt. Ik zie geen diepte meer. Dat is lastig met traplopen en bij autorijden. Vooral als het regent word je gek. Ik ben er echt drie maanden ziek van geweest.” Sonja vertelt dat ze van tevoren al bang was dat de operatie zou mislukken. Vooral omdat goed zicht hebben erg belangrijk is voor haar werk.

Aan een operatie aan haar rechteroog moet ze absoluut niet denken na de mislukking. ,,De arts zegt: ‘Je moet je andere oog opereren, zodat alles wat meer in balans komt’, maar dat durf ik nu natuurlijk niet aan, want dat is mijn goede oog. Mijn rechteroog ziet tachtig procent.” Met haar linkeroog ziet ze een stuk slechter. ,,Tussen de 20 en de 30 procent”, laat Sonja weten. Hoewel Sonja voor de rest van haar leven de gevolgen van de mislukte operatie zal merken, moet ze er niet aan denken om stappen tegen het ziekenhuis te ondernemen. ,,Ik heb voor die operatie getekend, punt. Ze bieden ook aan om te proberen het oog te herstellen, maar ik durf dat echt niet. Ik denk dat positiviteit bijdraagt aan herstel.”

 

Meer DenD